De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Ontdek het Kittenpakket

Ontdek het Kittenpakket

Schenk hem de beste start in het leven. Onze nutritionele antwoorden zijn compleet en uitgebalanceerd, voor een optimale groei en ontwikkeling. Royal Canin ® beantwoordt gericht aan de specifieke behoeften van uw kitten of pup. De eerste levensfases zijn bepalend voor zijn levenskwaliteit in de toekomst. Bezorg hem dus zo lang mogelijk de best mogelijke levenskwaliteit.

Waarom Kitten (droge voeding) en Kitten natvoeding?

De groei is een zeer belangrijke periode in het leven van uw kat. Voor een harmonieuze groei moet er in de voeding voor uw kitten een evenwichtige hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water aanwezig zijn. Kittenvoeding bevat een verhoogd energiegehalte om aan de verhoogde energiebehoefte van de opgroeiende kitten te voldoen. Bovendien maakt de hoge energieconcentratie het mogelijk om het volume van de maaltijd te beperken en zo de belasting van het maag-darmkanaal te verminderen. De voeding bevat een laag zetmeelgehalte omdat de verteringscapaciteit bij kittens nog niet optimaal is. De natuurlijke aroma’s vergroten de smakelijkheid en stimuleren de eetlust van kieskeurige kittens. Een uniek antioxidantencomplex helpt de natuurlijke weerstand op te bouwen en de goed verteerbare eiwitten van hoge kwaliteit ondersteunen de groei en de spijsvertering. KITTEN bestaat in droge brokjes en in natte voeding voor kittens van 4 tot 12 maanden. Beide voedingen zijn volledig uitgebalanceerd en beantwoorden aan de specifieke behoeften van uw opgroeiende kitten. Zowel de droge als natte voeding hebben bepaalde voordelen, daarom raden wij aan om droge voeding af te wisselen met natte voeding (NIET MENGEN). Een goede richtlijn is 1 zakje natvoeding ’s morgens of ’s avonds en de rest van de dag droge brokjes aanbieden. Respecteer steeds de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op de verpakking.

 

Overgang naar voeding voor volwassen honden of katten

De voedseltransitie

Aan het einde van de groeiperiode moet u geleidelijk overschakelen naar een voeding voor volwassen honden of katten. De voedseltransitie duur 7 dagen. Dag 1 en 2: ¾ oude voeding + ¼ nieuwe voeding; dag 3 en 4: ½ oude voeding + ½ nieuwe voeding; dag 5 en 6: ¼ oude voeding + ¾ nieuwe voeding; dag 7: 100% nieuwe voeding.

Duur groeiperiode

De duur van de groeiperiode bij de kat is ongeveer 1 jaar. Bij bepaalde rassen zoals de Maine Coon is de groeiperiode iets langer (15 maanden).

 

 

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Is het dier gesteriliseerd?