De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Uw Sphynx is een levendige, speelse en aanhankelijke kat die veel aandacht nodig heeft. Ze houdt niet van alleen zijn en heeft er behoefte aan om soortgenoten om zich heen te hebben. De Sphynx is een naaktkat met lichte donshaartjes. De huid vraagt regelmatig een wasbeurt en moet worden beschermd tegen zonlicht en koude.

VERANTWOORDE VOEDING VOOR UW SPHYNX

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Sphynx? Onze formule SPHYNX is dé voeding bij uitstek voor dit kattenras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische gevoeligheden van de Sphynx ondersteunen:

 

  • Exclusieve brok

De driehoekige brokken zijn speciaal afgestemd op de kaak van de sphynx en bevorderen het kauwen.

  • Hoge energiebehoeften

Om te beantwoorden aan de hoge energiebehoeften van Sphynx biedt deze voeding een hoge energieconcentratie en is hij verrijkt met L-carnitine.

  • Gevoelige huid

De voedingsoplossing voor Sphynx-katten biedt ook ondersteuning voor de gevoelige huid van dit ras, dankzij een geoctrooieerd complex van voedingsstoffen en onverzadigde oliën.

  • Ondersteuning van de hartgezondheid

De voeding werd verrijkt met taurine en omega 3-vetzuren om de hartgezondheid te ondersteunen, een typische gevoeligheid van dit ras.

 

HET TEMPERAMENT VAN DE SPHYNX

Levendig, guitig, speels, onafhankelijk. Sociaal in de omgang met soortgenoten en honden, nooit agressief. Zeer lief, zelfs bezitterig. Hij houdt ervan verwend te worden. Het leven in een appartement bevalt hem uitstekend daar hij gevoelig is voor koude, warmte en vochtigheid. In de winter moet men hem een hoog energetische maaltijd voorzetten zodat hij zijn lichaamstemperatuur iets hoger kan houden dan normaal. Hoewel hij kan bruinen, is het best hem niet aan zonlicht bloot te stellen om verbranding te voorkomen. In tegenstelling tot andere kattenrassen transpireert de Sphynx via de huid, waardoor hij regelmatig met een washandje gewassen moet worden. Een bad is niet aan te raden. Bovendien moeten de oren regelmatig nagekeken worden omdat hij overvloedig oorsmeer produceert.

 

DE SPHYNX IS OORSPRONKELIJK AFKOMSTIG UIT NOORD-AMERIKA

De Sphynx is een haarloze kat die gevoelig is voor zonlicht. Naaktkatten zijn op verschillende momenten in de geschiedenis verschenen. De Mexicaanse naaktkatten dateren uit de prekoloniale periode, later werden haarloze kittens beschreven door een Franse professor E. Letard in 1938, vervolgens in 1966 in Canada en vanaf de jaren ’80 werd het fokken met deze katten populair in Europa. Het haarloze uiterlijk is te wijten aan een spontane mutatie in een recessief allel.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Is het dier gesteriliseerd?